Helteinen kesäkuu

Kesäkuun viimeinen päivä on kääntynyt iltaan ja päätin vielä kirjoittaa muutamia ajatuksia kuluneesta kuukaudesta ennen muiden tuhisijoiden viereen kömpimistä. 


Kesäkuun viimeiset päivät ovat onneksi tuoneet mukanaan kaivatut sateet ja luonto näyttää hiljalleen pieniä toipumisen merkkejä pitkästä hellejaksosta. Helteestä ja paahtavasta auringosta tämä kesäkuu nimittäin jää mieleen (blogin aloittamisen lisäksi).


Juhannuksen jälkeiset kuumat päivät ovat sisältäneet paljon uimista ja veden äärellä oleilua. Omalta pihaltamme löytyy uima-allas, jossa olemme polskineet päivittäin, mutta sen lisäksi olemme nauttineet luonnonvesistä upeissa maisemissa.


Minusta kuumuus tuntuu puristavan viimeisetkin energiat ja tekisi mieli vain löhöillä varjossa ja pulahtaa säännöllisin väliajoin veteen viilentymään. Parasta tekemistä näinä päivinä onkin ollut pakata lapset ja eväät autoon ja huristella kauniille paikalle veden ääreen.


Luonto ja tietenkin myös oma puutarha on kärsinyt kuivuudesta ja jokailtaisesta kastelusta ehtikin tulla oma miltei meditatiivinen hetkeni muun talonväen jo nukkuessa. Iltauinnin jälkeen viilenevässä kesäillassa vaeltelu on äärettömän rauhoittavaa. Nukkumaan ei malttaisi mennä lainkaan!


Kotimme on tyypillinen puurakenteinen rintamamiestalo, jonka yläkertaan kuumuus kohoaa ja tällaisilla helteillä lämpötila nousee tuskaisen korkealle. Kukaan meistä ei siis ole muutamaan viikkoon nukkunut kunnolla. Koska nämä helteiset kesät tulevat luultavasti jatkumaan, täytyy ensi kesäksi vakavasti harkita ilmalämpöpumpun hankintaa. 


Olemme kuitenkin ottaneet lämpimistä päivistä kaiken ilon irti ja puuhastelleet lasten kanssa pihalla varjossa kaikenlaista vesileikeistä lukemiseen ja palapeleistä jääkuutioiden maalaamiseen. Keskipäivän kovimmalta paahteelta ja valtavilta paarmoilta on kuitenkin välillä ollut pakko pelastautua sisätiloihin.


Nyt kahden sateisen ja viileämmän päivän jälkeen oma olokin tuntuu virkeämmältä ja tupamme lämpötila on laskenut jälleen inhimillisiin lukemiin. Ensi yöksi toivon parempia yöunia ja toivotan niiden myötä heinäkuun lämpimästi tervetulleeksi! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kymmenen faktaa minusta

Juhannustunnelmia

Juhannusviikon kuulumisia