Juhannusviikon kuulumisia

Pitkän ja kylmän kevään jälkeen kesä on tuntunut saaneen siivet selkäänsä. Alkukesä toki on kiireistä aikaa pihatöiden suhteen ja sisälläkin riittää yhtä jos toista puhdetta, joita yleensä yritän alkukesälle ajoittaa. Enkä nyt tiedä, voiko tätä muutakaan arkea kahden pienen lapsen kanssa niin verkkaiseksi sanoa. Tämä kesäkuu on joka tapauksessa suhahtanut juhannusviikkoon melkoisella vauhdilla. 


Tällaiselle talven lapselle nämä vallitsevat helteet ottavat koville. Oloni muuttuu sitä tukalammaksi mitä korkeammaksi lämpötila kohoaa. Tukalan olon kanssa ei saa asioita normaaliin tapaan tehtyä ja se jos mikä on paha tällaiselle alituiselle puuhastelijalle. Nautin kyllä todella kesästä ja siksi yritänkin olla suuremmin valittamatta. 


Helle on saanut kuitenkin aikaan valtaisan kasvupyrähdyksen puutarhassa ja ympäröivässä luonnossa. Luonnonkukat valtaavat ojat ja pientareet, kukkapenkeissä nuput hiljalleen aukeilevat ja kasvimaalla ja lavoissa kasvu tuntuu olevan hyvässä vauhdissa. Miten sitä aina vuoden mittaan unohtaakin sen ihanan vihreyden ja vehreyden, jonka alkukesä tuo tullessaan. Kuumuuden vuoksi kasteluletkun varressa on saanut olla päivittäin, mutta tänään saatiin onneksi kunnon ukkoskuuro sateineen ja huomiselle on luvattu uutta kierrosta. Sade tulee kyllä niin tarpeeseen!


Vaikka päivät kuluvat siivillä, ei juhannusviikko kuitenkaan päässyt yllättämään. Suunnittelen ja aikataulutan asioita mielelläni etukäteen, joten juhannuksen suunnitelmat tuli hahmoteltua hyvissä ajoin. Suunnitelmani saattavat muuttua matkan varrella, eikä se haittaa tippaakaan, mutta tykkään siitä, että on joku ajatus ja perusta valmiiksi mietittynä.


Nihkeästä olosta huolimatta monenmoista on kuitenkin tullut tehtyä. Suurimpana saavutuksena ikkunanpesu. Itse hommasta en suuresti nauti, mutta lopputulos palkitsee aina. Pesen ikkunat yleensä kaksi kertaa vuodessa; ennen juhannusta ja ennen jouluvalojen laittamista ikkunaan. Ikkunanpesusta löytyy monia tyylejä ja taktiikoita, mutta omat salaiset aseeni ovat loraus etikkaa pesuveden joukkoon ja sanomalehdellä kuivaus. Puhdasta tulee!


Rakastan arkea, mutta rakastan myös juhlapyhiä. Eri pyhät ja sesongit rytmittävät mukavasti vuotta ja nautin toden teolla niihin liittyvistä perinteistä (vanhoista ja omalle perheelle sopiviksi muokatuista). Minulle valmistelut kuuluvat olennaisena osana juhlaan, luovat juhlan tuntua ja yksinkertaisesti tuovat iloa. Mikäs sen ihanampaa kuin hääräillä kotia kuntoon kunkin sesongin mukaan ja nautiskella aikaansaannoksistaan! Olen melkoinen fiilistelijä ja koska otan lapset mukaan kaikkiin valmisteluihin ja ihasteluihin, on esikoisesta kuoriutumassa kaltaisena tunnelmoitsija.


Pääasiassa aika kuluu kuitenkin normaalin arjen parissa: ruuanlaiton, tiskien, pyykkien, leikkien ja ulkoiluiden. Kun arki ja juhla vuorottelevat sopivassa suhteessa, pysyy elämässä tasapaino ja mielessä kiitollisuus kummastakin.


Meillä on listalla vielä monenmoista puuhaa ennen juhannusaattoa. Nyt haluankin toivottaa kaikille puuhakasta juhannusviikkoa ja tunnelmallista juhannusta!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kymmenen faktaa minusta

Juhannustunnelmia